Coaching Perspectives

Mihai Stanescu

Lectia de leadership de sambata: „winning is coming when you grow!”.

with 5 comments

Dupa cum multi dintre voi stiti de pe Twitter sau Facebook, ieri am fost la o intalnire organizata de Federatia Romana de Rugby. Desi nu sunt un „blogger de succes”, am profitat de invitatia lui Cristi China si am ajuns sa ascult prezentarea planurilor de dezvoltare ale acestei organizatii, concretizate deja intr-o serie de initiative demne de laudat.

Dincolo de faptul ca am fost realmente impresionat de caldura si deschiderea conducerii F.R.R. si de discutiile generate pe tema propusa (multumesc atat lui Alin Petrache, Presedintele Federatiei, cat si lui Florin Matei, secretarul general F.R.R.) am decis sa scriu acest post pentru ca ieri am fost pus in fata unei adevarate lectii de leadership. Autorii au fost mr. Steve McDowell si mr. Richard Dixon (foto); primul este campion mondial cu All Blacks iar al doilea este ex-international si antrenor de rugby recunoscut la nivel mondial.

[by Anca Bundaru]

Eh, asa am auzit cateva cuvinte care imi vor ramane mult timp in minte. Va dau doar doua exemple, lasandu-va sa faceti voi legatura intre ele si subiectul „leadership”:

  „Suntem facuti din acelasi „material”, aceeasi carne si sange, insa la fiecare difera mentalitatea. Daca iti propui sa ajungi in varf, e nevoie sa faci toate lucrurile care i-au adus pe predecesorii tai in varf …si inca ceva in plus.” (Steve McDowell)

  „Rugby-ul este un mod excelent de a te descoperi pe tine si de a descoperi cum interactionezi cu altii, in grup, comunitate si chiar in lume. Si vei castiga numai atunci cand vei creste, dincolo de limitele tale, ca individ!” (Richard Dixon)

Va marturisesc ca de ieri mi-am declarat sprijinul pentru acesti sportivi. Ii voi sustine si voi fi mandru ca fac asta. Stiti de ce? Pentru ca rugby-ul este un sport suficient de complex cat sa iti arate cum te poti adapta la conditiile dure ale unei echipe performante, fara sa iti pierzi din valorile care te fac Om. Pentru ca in rugby nu conteaza individul, ci echipa. Si pentru ca un rugbist mi-a confirmat ceea ce stiam deja, in alte cadre de viata: „winning is coming then you grow„!
Reclame

Written by mihaistanescu

31 Ianuarie 2010 la 10:24 am

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. dap, si acuma mi se ridica parul pe mine de cat de adevarat puteau vorbi steve si richard…
  ne vedem sambata la meci 🙂

  chinezu

  31 Ianuarie 2010 at 11:11 am

 2. da, a fost o experienta din care avem cu totii de invatat. pe teren sau doar pe langa acesti oameni faini. sambata, deci, la meci!

  mihaistanescu

  31 Ianuarie 2010 at 12:00 pm

 3. […] Au scris despre ea mai multi dintre cei care au participat: Anca Bundaru, Adi Zabava, Chinezu, Mihai Stanescu, Sorin Rusi,  Turambar (nu e o lista […]

 4. […] Au mai scris Anca Bundaru, Adi Zabava, Chinezu, Mihai Stanescu, Bogdan Olteanu,  […]

 5. […] FRR se găsesc tastaturi mai talentate că a mea să dea sfoară în ţară (cum ar fi chinezu, mihai, eclaudiu, teophyle, anca, turambarr sau adi) aşa că voi trece la subiect. Urmăriţi vă rog […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: